Monta nimeä, monta sisältöä, mielen hyvinvointi keskiössä

Mitä on psyykkinen valmennus?

Tähän kysymykseen en ehkä voi vastata pitävästi kaikkien valmentajien puolesta, sillä jokaisella on vahvasti oma tyylinsä, taustansa ja syynsä tehdä valmennusta valitsemallaan tavalla. Itse yhdistelen valmennuksessani fysioterapeutin ja fyysisen valmentaja (PhysioTrainer) ja psyykkisen valmentajan (LCF Life Coach) osaamista, joka tekee toteuttamastani valmennuksesta erikoislaatuista. Siitä, miksi teen valmennusta, voit lukea täältä.

Näistä lähtökohdista kerron Sinulle nyt, mitä psyykkinen valmennukseni on:

Psyykkisen valmennuksen tavoitteena on vaikuttaa käsillä olevaan hetkeesi, mielialaasi, päivääsi, vuoteesi tai koko elämääsi niin, että voit voida paremmin, nauttia enemmän, kirkastaa ja saavuttaa tavoitteitasi sekä kokea merkityksellisyyden tunnetta elämässäsi. Voimme myös kohdistaa valmennuksen tiettyyn tilanteeseen valmistavaksi (työhaastattelut, esiintymiset jne.)

Kaikki tämä tehdään Sinun vahvuuksiasi hyödyntäen ja ratkaisukeskeisesti; emme siis kaivele ongelmia ja puutoksia, vaan keskitymme siihen, miten päästään eteenpäin. Valmennuksessa emme kuitenkaan unohda sitä, että kaikella toiminnallamme on syynsä ja toisinaan prosessin eteenpäin viemiseksi menneisyyden hyväksyminen ja menneiden tapahtumien ymmärtäminen ja käsitteleminen on avainasemassa. Valmennuksessa opit keinoja omaan mielesi, tunteidesi ja toimintasi havaitsemiseen ja ymmärtämiseen. Tämän jälkeen valmennuksessa Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa jokaiseen kolmeen osa-alueeseen ja alkaa luoda itsellesi sopivampaa olotilaa, elinympäristöä tai ihan perusarkea.

Käytännössä valmennuskäynti on noin 1-2h mittainen tutkimusmatka

Tyylini valmentaa on kehittyvässä vaiheessa (koulutukseni ollessa puolessavälissä 10/2019), ja jatkaa kehittymistään aina ja ikuisesti. Valmennuksen alussa valmennettavana Sinulla saattaa olla olo, ”ettei minulla tässä nyt mitään oikein ole sydämen päällä”, mutta pienen keskustelun jälkeen pääset kontaktiin itsesi kanssa ja voit löytää kehityskohteita tai ongelmatilanteita/asioita, joihin sitten paneudumme positiivisesta näkökulmasta. Valmentajana kyselen kysymyksiä ja teemme harjoituksia, jotta saat tilanteeseesi / työskentelyn kohteeseesi näkökulmia, ratkaisuja ja oivalluksia.

Oivalluksen hetket ovat kauneimpia.

Omassa työssäni psyykkisen puolen ymmärryksen lisääntyminen näkyy voimakkaasti myös fyysisen valmennuksen ja fysioterapian puolella. Erityisesti kivun hoitoon tällä lähestymistavalla olen saanut aivan uuden ulottuvuuden ja vastaanotollani ennennäkemättömiä tuloksia. Liikkeen, kehon, mielen ja alitajunnan yhdistyminen valmennuksessani lienee vielä vahvistuvan, aika näyttää. Jokainen valmennuskäynti, kuten muutkin käynnit vastaanotollani ovat kovin erilaisia ja muokkautuvat Sinun, päivän ja kokemusten mukaisesti.

Valitse valmentajasi viisaasti

Muistathan ja vaadithan, että psyykkisen puolen valmentajasi ohjaa prosessiasi ammattitaitoisesti ja rauhallisesti eteenpäin. Valmennus tapahtuu aina Sinun ehdoillasi ja vastaukset tulevat ensisijaisesti Sinulta. Valmentajan tehtävä on kysyä kysymyksiä, jotka ohjaavat Sinua johdattelematta omien ratkaisujesi äärelle. Olet itse oman kehosi ja mielesi asiantuntija, eikä täten kukaan muu voi Sinulle toimivia ratkaisuja suoraan antaa. Tärkeintä on löytää itsellesi sopivin tapa toimia ja sopiva valmentaja avuksi. Ihan samoin kuin olen jo pidempään puhunut siitä, että sopivan fysioterapeutin tai pt:n löytäminen voi olla erittäin tärkeää tulosten aikaansaamiseksi. Lisäksi voit pohtia, sopiiko Sinulle yksilövalmennus, parivalmennus, pienryhmät vai isommat valmennustapahtumat.

Joka tapauksessa hienoja asioita tapahtuu, kun ihminen oivaltaa ottaa vastuun itsestään, olotiloistaan ja alkaa voida entistä paremmin!

Tässä vastaus niin lyhyesti, kuin koen mahdolliseksi kirjoittaa, esitäthän lisäkysymyksiä seuraavia tekstejä ja videoita varten :).

Hyvin pian oma koulutukseni on siinä pisteessä, että otan vastaan yksilövalmennusasiakkaita opiskelijahintaan. Myös ryhmävalmennukset lähestyvät. Mikäli Sinulla on kiinnostusta näihin ja haluat kuulla mahdollisuudesta osallistua, jätäthän yhteystietosi ja viestisi kiinnostuksesta lomakkeen kautta tai laita sähköpostia fysiokaunismaki@gmail.com

~~

~~Puhuivat fysioterapiakoulussa, että ihminen on kokonaisuus. Mutta nyt alan ymmärtää, että ihminen on ihan oma universuminsa, että sana ”kokonaisuus” ei edes kuvaa sitä kaikkea, mitä ihminen on.~~

~~

Psyykkistä valmennusta metsässä.
Psyykkinen valmennus voi toteutua Sinulle sopivassa ympäristössä.

2 kommenttia

Uusi liikuntasuositus Suomalaisille aikuisille! - Maria Kaunismäki & #183;21.10.2019 20:51

[…] Joskus kaikenlaiset pölyiset uskomukset lapsuudesta asti hankaloittavat nauttimista meille elintärkeistä aktiviteeteista (mm. ”minä nyt vaan olen kömpelö”, ”jään aina viimeiseksi liikuntatunnilla”, ”olen nyt vain tällainen pullukka”, vain muutamia mainitakseni). Ilouutinen on, että näistä voit päästä eroon. Jokaisen meidän on syytä tutkia itseämme ja ottaa vastuu omasta hyvinvoinnistamme. Joskus oma mielemme ja kehomme voivat vedättää meitä taitavasti. Toisinaan voi olla todella hyödyllistä pohtia asiaa ammatti-ihmisen kanssa saadakseen objektiivisempaa näkökulmaa (ft, pt, valmentaja…). Itse on joskus liian lähellä nähdäkseen tilanteensa. Lue lisää täältä. […]

Microsoftin kokeilu - vähemmän aikaa, enemmän tuloksia - Maria Kaunismäki & #183;5.11.2019 11:25

[…] Mielen valmennuksesta voit lukea lisää täältä. […]

Vastaa