Ihmiskeho voi luonnostaan hyvin

Etsimme aivan itsesyntyisesti tasapainoa ja harmoniaa. Ajattele vaikka pientä lasta, sen vauhtia ja väsymistä. Kun kaikki on hyvin, teemme helposti hyvä ratkaisuja ja nautinnonlähteet ohjaavat toimintaamme – oikeaan suuntaan. Joskus arjen keskellä oma hyvän olon tavoittelu ja sen mukanaan tuomat massiiviset seurannaiset voivat kuitenkin unohtua. Joskus arki vyöryy niin, ettemme edes muista, mikä tuntuikaan oikeasti hyvältä. Pikkuhiljaa asioiden kasaantuessa keho alkaa antaa merkkejään, toivoen rauhoittumista, aktivoitumista, mitä milloinkin. Tässä vaiheessa kehon kuuntelu kannattaa ja se palkitsee. Pitkällä aikavälillä näin vältät ikäviä loppuun palamisia, sairastumisia ja turhia pahan olon jaksoja ja mielenterveysongelmia.

Sinulla on mahdollisuus valita…

Sinulla on mahdollisuus kehittyä kehosi viestien kuuntelussa ja oppia kehoasi kuuntelemalla itsestäsi enemmän kuin kukaan ”alan ammattilainen” osaa Sinulle kertoa. Sinä olet oman kehosi paras asiantuntija.

”Vihdoin minulta kysyttiin, mitä minulle kuuluu. Siis että, mitä minun keholle, mielelle ja sielulle kuuluu. Ja sitten se vastaus vielä kuunneltiin.”

Fysioterapia-asiakas

Sinulla on mahdollisuus ottaa niin kehosi kuin mielesi haltuusi ja rakastaa niitä kuin ystävää. Sinulla on jo kaikki, mitä tarvitset. Osaat jo kaiken. Olet ehkä unohtanut jotakin, mutta pienellä työllä muistat kaiken taas pian. Tarvitset vain hippusen rentoutta, jotta voit taas alkaa kuulla kehon viestit. Tarvitset ehkä työkaluja oman aikasi hallintaan ja omien hyvänolon lähteiden priorisointiin. Joskus mukaan tarvitaan ymmärrystä liikkeen merkityksestä, pölyisten liikuntaan/kipuun liittyvien uskomusten puhdistamista. Monesti kehon kokonaisvaltainen kartoittaminen (uni, ravinto, liike, historia, stressitaso, aiemmat vammat, elämäntilanne…) on mainio lähtökohta selvittää, mitä oma keho ja mieli kaipaa.

”Valmennus oli todella yllättävän tehokasta ja esillä olleet asiat valtasivat mielen mitä kummallisimmissa tilanteissa. Eli prosessi oli todella vahva. Tapaamisissa syntyi todella nopeasti luottamus ja avoin tila kaikille ajatuksille. Myös kohtaaminen ja kuulluksi tuleminen ovat olleet minulle tärkeitä hetkiä. Minulle jäi sellainen olo, että pystyn ja kykenen.”

Fysioterapia- ja valmennusasiakas

Hyvän boostin tähän saat aloittamalla vaikka Hyvinvointiheimossa julkaisemastani valmennusharjoituksesta! Liity vain ryhmään ja näet videon ilmaiseksi!
Asia alkaa n. 8min kohdalla 😉

Mukavia hetkiä harjoituksen parissa, laitathan viestiä! Ajatuksia, kommentteja, oivalluksia harjoituksesta.

Kuullaan taas pian!

Terkuin, Maria Kaunismäki

Tämä kuva on otettu sinä viikonloppuna, jona tiesin elämäni suunnan muuttuneen.